1. Home
  2. Eating and sleeping

Eating and sleeping

On this page, you will find accommodation venues and eateries near the realm of the musk oxen in Dovrefjell.
a

Menu

Logo for Femundsmarka National Park

Contact us

Langsua National Park – Management
Vestringsvegen 4, Segalstad bru
2651 Østre Gausdal, Norway
E: morten.liebe@statsforvalteren.no
E: ulf.ullring@statsforvalteren.no
Tlf. +47 416 77 672 / 481 97 979
Postmottak: sfinpost@statsforvalteren.no

M

Menu

Dining at Dovrefjell. Photo: Maria Kampesæter Kleiven.

Food and accommodation in and around Dovrefjell

Dovrefjell has a long tradition of providing food and shelter to hungry wanderers. In the Dovrefjell area, you will find Hjerkinn Fjellstue, which has been providing rewarding, pleasant stays to hikers and visitors for the past 1,200 years; Furuhaugli with Norway’s smallest brewery, and a host of other mountain lodges, hotels and campsites.

When you get hungry, there are also lots of good choices. Have you tasted musk ox meat, by the way? If not, visit Kongsvold Fjeldstue to taste this unrivalled delicacy.

This page features some of the accommodation venues and eateries in and around Dovrefjell.

Photo: Maria Kampesæter Kleiven
Title Address Description
Bakeriet SPRØ
Ola Setroms veg 38, 7340 Oppdal, Norge
Dombås hotell
Domaasgrendi 1, 2660 Dombås, NorgeSov godt, spis godt og lev godt i et hotell med sterke, historiske røtter.
Dovregubbens hall
Trondheimsvegen 2100, 2660 Dombås, NorgeÅpent hele året. Kafe, suvenirbutikk og overnatting. Overnatting i leiligheter/hotellrom med oppredde senger og god komfort. Kafe med godt utvalg av middagsretter og tradisjonsmat. Her kan du bestille guida moskussafari i vakre Dovrefjell sommer som vinter.
Frich's Dombås
Sentralplassen 3 A, 2660 Dombås, NorgeFrich’s på Dombås metter magen og gir deg en god hvilepause på veien.
Furuhaugli
Furuhauglie 80, 2660 Dombås, NorgePå Dovrefjell, i moskusens rike 1007 meter over havet, finner du Furuhaugli – en tradisjonsrik turisthytte hvor du kan bo og spise godt, delta på spennende safarier og smake på produktene fra Norges minste bryggeri.
Granmo Camping
Granmo camping, Dovrevegen 638, 7340 Oppdal, NorgeOppstillingsplasser for campingvogner, bobiler og telt, både med og uten strøm.
Grillkroa
Nyvegen 24, 7340 Oppdal, NorgeEr du sulten? Vi har matretter til en hver smak, både til store og små.
Grøseth kafeteria
Auneveien 2, 7340 Oppdal, NorgeMidt i sentrum ligger ærverdige Grøseth kafeteria. Siden 1930-tallet har kafeen vært et samlingspunkt i Oppdal. På folkemunne kalles spisestedet Grøsethkafeen. Her finnes enkle kaffe- og lunsjretter, og god gammeldags middagsservering.
Hageseter Turisthytte
Dovrefjell, 2660 Dombås, NorgeTolv moderne hytter og campingplass med alt av fasiliteter på Dovrefjell mellom Dombås og Oppdal.
Hjerkinn fjellstue
Kvitdalsvegen 12, 2661 Hjerkinn, NorgeEn natt eller flere i frisk fjelluft gjør godt! Vi har hotellrom, leiligheter, pilegrimsstue og campinganlegg. Du kan velge opphold med måltider eller selvhushold, alt etter hva du ønsker.
Hjerkinnhus
Dovrefjell, 2661 Hjerkinn, NorgeOmgitt av rå natur med fjellet Snøhetta som utsikt, er Frichs Vandrehjem på Hjerkinnshus et populært sted å legge middagen og overnattingen for mange, spesielt for naturinteresserte og eventyrere.
IMI Stølen
Nedre Stølsvegen 36, 7340 Oppdal, NorgeIMI Stølen ligger på Oppdal, eies av Normisjon og er et sporty leirsted med rusfri profil. Gruppeopphold er vår spesialitet!
Kafe Klau§ulen
Aunevegen 3, 7340 Oppdal, NorgeCafe Klau§ulen er et uformelt møtested for folk flest. Stikk innom og prøv vår populære middagsbuffet eller kanskje ei svele. Godt utvalg av kaker og påsmurt. Dagens aviser til utlån og lekerom for de minste.
Kongsvold Fjeldstue
Dovrevegen 3663, 7340 Oppdal, NorgeKongsvold Fjeldstue er et tradisjonsrikt hotell med moderne komfort. Med idyllisk beliggenhet på Dovrefjell og lett tilgjengelig med bil, tog eller buss.
Magalaupe Camping
Skredavegen 15, 7340 Oppdal, NorgeMagalaupe ligger omgitt av vakker natur og like ved elva Driva. Campingplassen er et perfekt utgangspunkt for å besøke Dovrefjell Nasjonalpark, med de turmulighetene det gir både sommer og vinter.
Moskusgrillen
Kyrkjevegen 1, 2660 Dombås, NorgeMoskusgrillen ligger midt i Dombås sentrum, i hjertet av Gudbrandsdalen. Hos oss får du god, hjemmelaget mat og smakfulle lunsj- og småretter.
Moskusstuggu
Snøheimvegen 138, 2661 Hjerkinn, NorgeMoskusstuggu overnatting og kultursenter ble opprettet i 2014. De tre hyttene som ligger på Tverrfjellet på Hjerkinn, Dovrefjell var tidligere hytter som var en del av Folldal gruvers drift da gruven var aktiv i perioden 1968 – 1993.
Møllen
Ola Setroms veg 2, 7340 Oppdal, NorgeMøllen, som den heter på folkemunne, ligger midt i Oppdal sentrum, og har uteservering med god solgang på lyse sommerkvelder. Her kan du få servert noe for enhver smak i en lun, koselige atmosfære.
Oppdal Gjestetun Hotell
Ola Setroms veg 39, 7340 Oppdal, NorgeFlotte moderne dobbeltrom, og familierom for inntil seks personer på samme rom.
NaboN Pub
Aunevegen 2, 7340 Oppdal, NorgePub med rolig stemning for de mer voksne gjestene. Her går det an å ta en prat selv om klokka er ett på lørdagsnatta.
Oppdal Turisthotell
Turistvegen 31, 7340 Oppdal, NorgeOppdal Turisthotell har Oppdal stasjon som nærmeste nabo – med tog og kollektivtrafikk rett utenfor døren. Hotellet har gode møtefasiliteter, egen restaurant, pub og lobby bar.
Oss Tållåst
Nyvegen 3, 7340 Oppdal, NorgeOss Tållåst er den eneste kaffebaren på Oppdal. Her er det god kaffe å få, enten for å drikke inne i baren eller for å ta med ut i sola. Det serveres enkle lunsjretter og gode hjemmelagde kaker. Oss Tållåst selger også te og kaffe i løsvekt, og har ellers mye godt å ha i glasset.
Pakkhuset kafe
Myrtrøråket 3, 7343 Vognillan, NorgeVognildsbua er en tradisjonsrik landhandel med historie tilbake til 1860. Hovedhuset er blant de eldste landhandleriene som fortsatt er intakt i Norge. Butikken ble åpnet i 1860 og var i drift til midten av 1980-tallet. Her møttes folk for å utveksle nyheter og for å handle. I det gamle pakkhuset drives det nå kafe som er åpen hver lørdag – året gjennom. På sommeren er både museumsbutikken og pakkhuset åpen hver dag.
Quality Hotel Skifer Oppdal
Ola Setroms veg 35, 7340 Oppdal, NorgeSkifer Hotel er et moderne hotell i Oppdal. Hotellet vårt har en imøtekommende og vennlig atmosfære bare 5 minutter fra skibakkene ved Oppdal Ski resort. Vi er stolte av å være et imøtekommende og vennlig hotell. Rommene våre er moderne og komfortable, og vi har et velværesenter med treningsrom og badstue, i tillegg til spabehandlinger.
Rosa Napoli
Kyrkjevegen 5, 2660 Dombås, NorgeHyggelig spisested med god mat.
Smegarden Camping
driva, oppdalSmegarden Camping tilbyr plass for campingvogn, bobil og telt samt utleie av campinghytter.
Trolltun
Skitrekkvegen 18, 2660 Dombås, NorgeTrolltun gjestegård ligger i naturskjønne omgivelser, 1,5 km nord for Dombås sentrum. Hos oss kan du bo og spise godt.
Torgkjøkkenet
Nyvegen 2, 7340 Oppdal, NorgeTorgkjøkkenet er Oppdals gatekjøkken. Vi ligger sentralt til mellom Domus og Bunnpris, midt i Oppdal sentrum. Gatekjøkkenet ligger lett tilgjengelig både fra E6 og RV70, og passer ypperlig for folk som er på gjennomreise, og ønsker noe raskt og godt å spise.
Vekve Hyttetun
Aunevegen 10, 7340 Oppdal, NorgeVekve Hyttetun ligger i Oppdal sentrum og består av 10 utleiehytter for selvhushold.
Heime
Kyrkjevegen 2D, 2660 Dombås, NorgeKaffebar og turistinformasjon i den gamle bokhandelen på Dombås.
Baretta Cafe og Restaurant
O. Skasliens veg 13, 7340 Oppdal, NorgeDette er stedet vi går til for å spise lunsj, kaker, middager og, eller treffe kjentfolk, eller bare nyte en kopp varm drikke.
Spisbar
Aunevegen 1, 7340 Oppdal, NorgeVi tilbyr både lunsj og en god middag. Det er selvfølgelig også helt ok å slenge seg ned i sofakroken og bare nyte noe godt å drikke.